1 Haziran'dan İtibaren Aşılamada Yeni Dönem Başlıyor

Bakan koca koronavirüs bilim kurulu ile aşı programı için değerlendirmelerde bulunuldu. Vaka sayılarındaki önemli ölçüde düşüren kısıtlamalara ve tedbirlere gösterilen uyum için vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Düşüşü kalıcı kılmak için gayretlerimiz devam edecek birlikte mücadele ederek salgını sona erdireceğiz.

Normalleşme döneminde kısıtlamaların giderek azalacağı bireysel tedbirlerin öne çıkaracağı yaygın aşılama ile güçlendirilmiş bir uygulama hedefliyoruz.

1 Haziran’dan itibaren aşılama programı hızlandırılmış olacak bu kapsamda 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacak.

Çalışması ülkemizde tamamlanan aşı adaylarından biri olan inaktif aşıyı ülkemize getirmek üzere 100 milyon doz aşı için anlaşma yaptık yaklaşık 30 milyon doz aşıyı teslim alıp uyguladık. 27 aralık 2020’de 30 milyon doz olarak imzaladığımız anlaşmayı geçtiğimiz günlerde 120 milyon doz’a çıkardık 30 milyon doz teslim edilecek olan aşılarım ilk bölümü bugün ülkemize geldi.

Aşıda nüfusumuzun üç katını aşan 270 milyon doz aşıyı imza altına almış olduk. Yerli aşımızla ilgilide son aşamaya gelmiş bulunuyoruz dedi.