GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI MÜSABAKALARI FESTİVAL HAVASINDA GEÇTİ !

İlçemizde bulunan okullarımızın büyük ilgi gösterdiği müsabakalara 2. Sınıflar Yağ Satarım Bal Satarım, 3.Sınıflar Mendil Kapmaca, 4. ve 5. Sınıflar Kaleli Yakan Top kategorilerinde katılırken 6.Sınıflar ise geleneksel oyunlarımızdan Tombik oyunuyla katılım sağladı.Akyazı Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksinde oynanan ve finali Batakköy Sentetik Zeminli Futbol Sahasındadüzenlenen geleneksel çocuk oyunlarımız öğrencilerimize neşeleri anlar yaşatırken izleyenleri de geçmişe götürdü. Unutulmaya yüz tutmuş Geleneksel Çocuk Oyunları, özellikle final maçlarında heyecanlı anlar yaşattı.Okullarını desteklemek için tribünde yerlerini alan çok sayıda öğrenci , veliler ve izleyiciler tribünleri tıklım tıklım doldurdu.

Kazanan öğrencilerimize kupalar takdim edildi.

Akyazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kasım Adem Altun; "Geleceğimiz olan çocuklarımızı eğlendirmek, geçmişle aralarında bir köprü kurmak amacıylaGeleneksel Çocuk Oyunları Müsabakaları düzenlendi. Önceliğimizçocuklarımızı sporla buluşturup, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Toplum olarak da kültürümüzü ve sahip olduğumuz değerlerimizi korumada, bu değerleri gelecek nesillere çeşitli vasıtalarla ulaştırmada Geleneksel Çocuk Oyunlarımız, kültür taşıyıcı, eğitici, öğretici araçlardan biridir. Bu bağlamdaEğitim - öğretim faaliyetlerinin bir parçası olan sportif faaliyetlere her zaman destek vereceğiz." dedi

Altun,Organizasyonun yapılmasında bizlere destek veren; Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İNANÇ, Akyazı Kaymakamı Mustafa İkbal EŞKİ, Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep ÖZDEMİR, Hakemlerimize, Beden Eğitimi Öğretmenlerine, İlçe Spor Uzmanı Recep KODALAK ve İlçe Müdürlüğü Çalışanlarına teşekkür etti.

 

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI MÜSABAKALARIYAĞ SATARIM BAL SATARIM  2.SINIF SIRALAMASI

 

1.PAZARKÖY İLKOKULU

2.FATİH İLKOKULU

3.TAŞBURUN İLKOKULU

3.MEHMET SOYKAN İLKOKULU

 

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI MÜSABAKALARIMENDİL KAPMACA 3.SINIF SIRALAMASI

1.NEVRUZ BANOĞLU İLKOKULU

2.VAKIF İLKOKULU

3.AHMET HASNUN İLKOKULU

3.KUZULUK İLKOKULU

 

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI MÜSABAKALARIKALELİ YAKAN TOP 4.SINIF SIRALAMASI

1.KONURALP İLKOKULU

2.ŞEHİT AHMET ÇONDUL İLKOKULU

3.PAZARKÖY İLKOKULU

3.TOPÇUSIRTI İLKOKULU

 

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI MÜSABAKALARIKALELİ YAKAN TOP

5. SINIF KIZLAR SIRALAMASI

 

1.AKYAZI KIZ ANADOLU İMAMHATİP LİSESİ

2VAKIF ORTAOKULU

3.PARİS ORTAOKULU

3.ERDOĞDU ORTAOKULU