Akyazı Medya ve Basın Birliği iftiralara sert çıktı

Akyazı Medya ve Basın Birliği adına açıklama yapan Ali Yıldırım, son günlerde basın mensuplarına yönelik, sistemli olarak "yönetim reklam kesti, reklam vermediği için saldırıyorlar“ şeklindeki söylemlere yönelik açıklama yaptı.  

Yıldırım'ın açıklaması şöyle, " Son günlerde basın mensuplarına yönelik, sistemli olarak "Yönetim reklam kesti, reklam vermediği için saldırıyorlar“ veya 'yemlemiyor sizi' şeklinde mesnetsiz paylaşımlar yapılmaktadır. Ne yazık ki bu tür açıklamalar bir gram cesareti olmayan aciz kişilerin gazına gelen ahlaksız ve cahil kişiler tarafından yapılmaktadır. Bu iddiaları ortaya atan kaynaklar kim olursa olsun, iddialarını ispat edemedikleri takdirde yalancı ve iftiracıdır. Bu tür yalanlara inanarak bunları yayanlar da, bu iftiraları atanlar kadar sorumsuz ve onursuzdur. Bu durumu şiddetle kınıyoruz ve bu tür söylemleri dile getirenlerin bir an önce kendilerine gelmelerini öneriyoruz. Eleştiriye tahammülsüzlük göstermek kimseye yakışmaz. Doğru olduğu sürece basın, dilediği gibi eleştirilerini dile getirebilir ve bu konuda kanunların verdiği yetkiyle hareket eder.   Bu fitne aşağılık iftirayı ortaya atan kaynakları birazcık onurları varsa suç duyurusunda bulunmalarına davet ediyoruz.    

Az cesaret sahibi iseler kapalı kapılar ardından dedikodu yapmak yerine yargıya başvurarak basın açıklaması yapmaya davet ediyoruz.   Kendi fikirlerini açıkça ifade etmeye cesaret edemeyen korkakların, sürekli olarak basit insanları kışkırtarak, basın mensupları aleyhinde sosyal medyada mesnetsiz iddialar ortaya atmaları, bu kişilerin kalitesizliğinin ve cesaretsizliğinin bir örneğidir.   Akyazı Medya ve Basın Birliği olarak, bu tür mesnetsiz iddiaları reddediyor ve her zaman gerçeklerin yanında olacağımızı, dürüst ve bağımsız basını savunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz."