Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan CAN’dan 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan CAN, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğretmenlere, velilere ve öğrencilere hitaben bir mesaj yayımladı. Yeni eğitim-öğretim yılında 1284 öğretmen ve 17.864 öğrenci ile yola çıkıldığını belirten CAN, ilçedeki bazı okulların yeni binalarında eğitim hayatına başlayacağını duyurdu.

Yeni Eğitim Yılı, Yeni Binalar

Hasan CAN, Akyazı İmam Hatip Ortaokulu, Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi, Alaağaç İlk ve Ortaokulu, Atatürk İlkokulu, Kuzuluk Dr. Enver Ören Ortaokulu ve Küçücek Ortaokulu’nun bu yıl yeni binalarında eğitime başlayacağını açıkladı. Ayrıca, boşalan Akyazı Konuralp Anadolu Lisesi binasına İnönü İlkokulu’nun taşınarak, İnönü İlkokulu ve İnönü Ortaokulu’nda tekli eğitime geçildiğini belirtti. Benzer şekilde, yeni yapılan Atatürk İlkokulu binasıyla birlikte Atatürk İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu’nda da artık tekli eğitim uygulanacak.

Eğitimde Yeni Projeler

CAN, Akyazı Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bu yıl Proje Hafızlık İmam Hatip Ortaokulu ile lise bölümünde Proje Spor Sınıfları’nın açıldığını da duyurdu. Ayrıca, Akyazı Mesleki Eğitim Merkezi’nin, boşalan Akyazı İmam Hatip Ortaokulu binasına taşınmasının planlandığını sözlerine ekledi.

**Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Devrede**

Yeni eğitim-öğretim döneminde, Türkiye’nin eğitim vizyonu olan **Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli**nin 1., 5. ve 9. sınıflarda kademeli olarak hayata geçirileceğini açıklayan Hasan CAN, bu modelin öğrencilere hem maddi hem de manevi değerleri kazandırmayı hedeflediğini vurguladı. Bu sistemin öğrencilerin tüm yönleriyle gelişmesini amaçladığını belirtti.

**Öğretmenlere Çağrı: “Programı Sahiplenin”**

Hasan CAN, öğretmenlerin yeni eğitim modellerini sahiplenmesinin ve velilerin bu süreçte öğretmenlere destek olmasının önemini vurguladı. “Her programın başarısı, öğretmenlerin ön planda olduğu ve süreci sahiplendiği ortamlarda gerçekleşir,” diyerek öğretmenlerin bu süreçteki kritik rolüne dikkat çekti.

Velilere Mesaj: “Eğitim Evde de Devam Ediyor”

Velilere seslenen CAN, eğitim sürecinin sadece okulda değil, evde ve toplumda da devam ettiğini hatırlatarak, velilerin çocukları için birer rol model olduklarını söyledi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve diğer eğitim projelerinde velilerin desteğinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Öğrencilere Başarı Mesajı

Öğrencilere hitap eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan CAN, tüm hazırlıkların onlar için yapıldığını belirterek, “Artık sıra sizde. Öğretmenlerinizle ve arkadaşlarınızla birlikte azimle çalışmanızı bekliyoruz,” dedi.

Son olarak, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve eğitim camiasına sağlık ve başarı getirmesini dileyen CAN, Akyazı’daki eğitim faaliyetlerinin yeni dönemde daha da gelişeceğini belirtti.