Oğuzhan Çolak 'İddialar Gerçeği Yansıtmıyor

Akyazı'da meydana gelen bir trafik kazası sonrasında Avukat Oğuzhan Çolak, basın ve yayın organlarında çıkan haberlerle ilgili yazılı açıklama yaptı. Çolak, kendisi ve ailesinin isminin kullanılarak yayımlanan bilgilerin gerçeklerle örtüşmediğini ifade etti.

Açıklamasında, 31 Ağustos sabahı kardeşi Yunus Çolak'ın işine gitmek üzere evden çıktığını belirten Oğuzhan Çolak, kardeşinin hatalı park eden S.K. isminde bir şahsın aracına çarptığını aktardı. Kaza sonrası babasının olay hakkında "Aracınıza biz çarptık. Kusura bakmayın" yazılı bir not bıraktığını ve iletişime geçtiklerini de sözlerine ekledi. Kaza nedeniyle her türlü masrafın karşılanacağına dair taahhütte bulunduklarını vurgulayan Çolak, kaza ile ilgili tutanakların tutulduktan sonra aracın çekiciyle sanayiye gönderildiğini söyledi.

S.K.'nın, aracının değer kaybı olarak 60 ila 70 bin lira talep ettiğini belirten Oğuzhan Çolak, S.K.’nın aile fırınına gelerek kendilerinden araç tahsisi ve değer kaybı ücreti talep ettiğini ifade etti. İsteğin sözlü tartışmaya dönüşmesi üzerine S.K.’nın kendilerine saldırdığını ve kesici aletle yaralamaya çalıştığını belirten Çolak, olayın ardından yaşanan arbede ile ilgili kamera kayıtlarının emniyete teslim edildiğini açıkladı.

Birkaç tanığın da bulunduğu olayın basına yanlış yansıtıldığını söyleyen Çolak, suçluluk psikolojisi ile kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir planın varlığından bahsetti. Yaşananların siyasi ve avukat kimliği ile ailesini zan altında bırakma amacı taşıdığını vurgulayan Avukat Çolak, bu konudaki hukuki sürecin devam ettiğini bildirdi.