Ağız bakım alışkanlıklarının yeterli olmaması dişsiz bırakıyor!
Ağız bakım alışkanlıklarının yeterli olmaması dişsiz bırakıyor!
İmplant tedavisinde ağız bakım rutini de kişiye özel olmalı
Ağız bakım alışkanlıklarının yeterli olmaması dişsiz bırakıyor!
Kısmi ya da tam dişsizliğin sebeplerinden birinin ağız bakım alışkanlıklarının yetersizliği olduğuna dikkat çeken uzmanlar, implant tedavisinde bakımların doğru bir şekilde yapılmasının önemine vurgu yapılıyor. Hastaya ve duruma göre bakım alışkanlıklarının değişeceğini de ifade eden Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, “Önemli olan doktorunuzun sizin için önermiş olduğu ağız bakım rutinini düzenli bir şekilde uygulamaktır.” dedi.
Üsküdar Diş Hastanesi Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, implant tedavisi sonrası ağız alışkanlıkları konusunu anlattı.
Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, implantların kısmi ya da tam dişsizlik durumunun vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu dile getirerek, “İmplantların ağız içine doğru bir şekilde yerleştirilmesi önemli olduğu kadar bakımlarının da doğru bir şekilde yapılması oldukça önemlidir. Unutulmamalıdır ki, kısmi ya da tam dişsizliğin sebeplerinden biri de ağız bakım alışkanlıklarının yeterli olmamasıdır.” dedi.
Tek bir hijyen cihazı tüm durumlarda kullanılmıyor
Tedavinin başarılı olmasının en önemli unsurlarından birinin tedavinin daha başında, hastaların ağız hijyeni alışkanlıklarının ve ağız bakım davranışlarının iyileştirilmesi olduğunu vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, “İmplant tedavisi sonrası ağız bakım rutini geliştirilirken güvenli ve etkili olmak kaydıyla farklı teknikler önerilebilir. Öneriler yapılan implantın boyutuna, tipine, üzerine gelecek olan dişin tipine ve boyutuna, ağızdaki yerine göre değişiklik gösterir. Tek bir hijyen cihazının tüm durumlarda kullanılması söz konusu olamaz.” diye konuştu.
Güncel kullanımda naylon yumuşak fırçalar tercih ediliyor
Hastaya ve duruma göre bakım alışkanlıklarının değişeceğine vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Musa Erdem, şunları kaydetti:
“Hastalara bakım alışkanlıklarında yardımcı olmak için birçok cihaz geliştirilmiştir. Özellikle farklı bir durum olmadığı sürece, güncel kullanımda naylon yumuşak fırçalar tercih edilir. Fakat elektromekanik fırçaların normal manuel fırçalara göre etkinlik açısından daha iyi olduğu araştırmalarda gösterilmiştir. Ayrıca diş macunları, ara yüz fırçaları, diş ipleri, ağız duşları ve anti bakteriyel gargaralar ağır bakım rutinlerinde kullanılabilir. Burada önemli olan doktorunuzun sizin için önermiş olduğu ağız bakım rutinini düzenli bir şekilde uygulamaktır. Ayrıca rutin diş hekimi kontrollerini de aksatmamaktır.”
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.