BioNTech sıtma aşısı üretecek

Sağlık 27.07.2021 - 09:33, Güncelleme: 27.07.2021 - 10:03
 

BioNTech sıtma aşısı üretecek

BioNTech, ilk sıtma aşısını bulup üretmeyi hedefliyor. Şirketin üreteceği sıtma aşısı da, koronavirüs gibi mRNA temelli olacak. Aşının klinik testlerinin 2022 sonlarında başlatılması öngörülüyor.

Koronavirüs aşısını 10 ayda üreten BioNTech yeni hedef koydu, her yıl yaklaşık 400 bin kişinin ölümüne yol açan sıtmanın da aşısını üretecek. BioNTech 2022 yılının sonuna kadar sıtma aşısının klinik deneylerine başlamayı planlıyor. TRT Haber'in aktardığına göre, müjdeyi BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci verdi. BioNTec kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, sıtma aşısı çalışmalarıyla ilgili olarak, "Amacımız, sıtma parazitini en savunmasız olduğu andan itibaren bağışıklık sistemi tarafından görünür ve saldırıya açık hale getiren bir aşı geliştirmek" dedi. mRNA TEKNOLOJİSİ BU ALANDA DA KULLANILACAK BioNTec kurucusu Dr. Özlem Türeci de, sıtma aşısı için "neden şimdi?" sorusuna yanıt verdi. "Neden şimdi? Çünkü şimdi doğru zaman. Salgın, ortak bir amaç uğruna çalışıldığında bilimin fark yaratabileceğini gösterdi" açıklamasını yaptı. BioNTech, sıtma aşısında da koronavirüs aşısını üretmek için kullandığı mRNA teknolojisi kullanmayı planlıyor. Aşının üretimi için Afrika kıtasında aşı üretim tesisleri kurulması da hedefleniyor.
BioNTech, ilk sıtma aşısını bulup üretmeyi hedefliyor. Şirketin üreteceği sıtma aşısı da, koronavirüs gibi mRNA temelli olacak. Aşının klinik testlerinin 2022 sonlarında başlatılması öngörülüyor.

Koronavirüs aşısını 10 ayda üreten BioNTech yeni hedef koydu, her yıl yaklaşık 400 bin kişinin ölümüne yol açan sıtmanın da aşısını üretecek. BioNTech 2022 yılının sonuna kadar sıtma aşısının klinik deneylerine başlamayı planlıyor.

TRT Haber'in aktardığına göre, müjdeyi BioNTech'in kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci verdi. BioNTec kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin, sıtma aşısı çalışmalarıyla ilgili olarak, "Amacımız, sıtma parazitini en savunmasız olduğu andan itibaren bağışıklık sistemi tarafından görünür ve saldırıya açık hale getiren bir aşı geliştirmek" dedi.

mRNA TEKNOLOJİSİ BU ALANDA DA KULLANILACAK

BioNTec kurucusu Dr. Özlem Türeci de, sıtma aşısı için "neden şimdi?" sorusuna yanıt verdi. "Neden şimdi? Çünkü şimdi doğru zaman. Salgın, ortak bir amaç uğruna çalışıldığında bilimin fark yaratabileceğini gösterdi" açıklamasını yaptı.

BioNTech, sıtma aşısında da koronavirüs aşısını üretmek için kullandığı mRNA teknolojisi kullanmayı planlıyor. Aşının üretimi için Afrika kıtasında aşı üretim tesisleri kurulması da hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akyazimeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.