Türkali-1'deki akış testi başarıyla tamamlandı

Gündem 11.01.2022 - 16:40, Güncelleme: 11.01.2022 - 16:40
 

Türkali-1'deki akış testi başarıyla tamamlandı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Batı Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda Türkali-1 tespit kuyusunda ilk kuyu akış testini başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı.ANKARA (İGFA) - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Sakarya Gaz Sahası'ndaki Türkali-1 tespit kuyusunda, ilk rezervuar seviyesinde (R2) gerçekleştirdiği kuyu akış testini başarıyla tamamladı. TPAO'dan yapılan yazılı açıklamada projenin takvim dahilinde ilerlediğine dikkati çekerek, son test sonuçlarının sektör ve pazar için çok önemli fırsatlar ortaya koyduğu belirtildi. Türkali-1 ultra derin deniz tespit kuyusunda 2 bin 143 metre su derinliğinde, 3 bin 920 metre son derinliğe ulaşıldığı kaydedilen açıklamada Türkali-1'in Sakarya Gaz Sahası'nda Fatih Sondaj Gemisi tarafından açılan ilk tespit kuyusu olma özelliği taşıdığını belirtildi. Açıklamada, "Sahadaki kuyu akış testleri, TPAO envanterine 2020 yılında katılan Kanuni Sondaj Gemisi tarafından gerçekleştiriliyor. Akış testi keşfedilen rezervlerden üretilebilecek doğal gazın akış hızı ve basıncı konusunda veri sağlıyor. Bu verilerden hareketle kuyuların ekonomik üretim potansiyeli hesaplanabiliyor. Kuyu akış testi bir sonraki rezervuar seviyesi ile devam edecek olup, elde edilen veriler sahanın geliştirilmesinde kuyu testinin hemen ardından tamamlanacak ön mühendislik ve tasarım çalışmalarının optimizasyonu için kullanılacak. Filyos'ta kurulacak doğal gaz işleme tesisine ilk doğal gazın 2023 yılında ulaşması hedefleniyor" ifadelerine yer verildi.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Batı Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda Türkali-1 tespit kuyusunda ilk kuyu akış testini başarıyla gerçekleştirdiğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Sakarya Gaz Sahası'ndaki Türkali-1 tespit kuyusunda, ilk rezervuar seviyesinde (R2) gerçekleştirdiği kuyu akış testini başarıyla tamamladı.

TPAO'dan yapılan yazılı açıklamada projenin takvim dahilinde ilerlediğine dikkati çekerek, son test sonuçlarının sektör ve pazar için çok önemli fırsatlar ortaya koyduğu belirtildi. Türkali-1 ultra derin deniz tespit kuyusunda 2 bin 143 metre su derinliğinde, 3 bin 920 metre son derinliğe ulaşıldığı kaydedilen açıklamada Türkali-1'in Sakarya Gaz Sahası'nda Fatih Sondaj Gemisi tarafından açılan ilk tespit kuyusu olma özelliği taşıdığını belirtildi.

Açıklamada, "Sahadaki kuyu akış testleri, TPAO envanterine 2020 yılında katılan Kanuni Sondaj Gemisi tarafından gerçekleştiriliyor. Akış testi keşfedilen rezervlerden üretilebilecek doğal gazın akış hızı ve basıncı konusunda veri sağlıyor. Bu verilerden hareketle kuyuların ekonomik üretim potansiyeli hesaplanabiliyor. Kuyu akış testi bir sonraki rezervuar seviyesi ile devam edecek olup, elde edilen veriler sahanın geliştirilmesinde kuyu testinin hemen ardından tamamlanacak ön mühendislik ve tasarım çalışmalarının optimizasyonu için kullanılacak. Filyos'ta kurulacak doğal gaz işleme tesisine ilk doğal gazın 2023 yılında ulaşması hedefleniyor" ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve akyazimeydan.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.